Ons goede doel

Ons goede doel

Vanaf de allereerste DrechtStadLoop heeft de organisatie aandacht gehad voor het sociale aspect. Elk jaar kiezen we in overleg met de Vriendenfonds van het Albert Schweitzer ziekenhuis een nieuw goed doel.

Geef aan ASz

De opbrengt van het goede doel van de 15e DrechtStadLoop gaat naar het nieuwe camerasysteem voor afdeling Neonatologie van het Albert Schweitzer ziekenhuis.

Beeld van baby biedt nabijheid en geruststelling

Op de afdeling Neonatologie, in het Albert Schweitzer ziekenhuis, verblijven te vroeggeboren en zieke baby’s. De ouders zijn vaak bij hun kind te vinden. Ook als ze er niet zijn, kunnen ze hun baby via de webcam bekijken in een online ouderportaal. Deze service wordt enorm gewaardeerd. De beelden bieden nabijheid en geruststelling. Maar het systeem is technisch gezien verouderd en er is behoefte ontstaan aan meer mogelijkheden. Neonatologieverpleegkundige Sander Hoogland nam het initiatief tot vernieuwing. 

Sander: “De camera’s hangen nu aan het plafond en dus best ver weg van de couveuses en warmtebedden. Het beeld geeft daardoor wat vertekening en het is schokkerig. De bijbehorende software zoals we die nu hebben, is voor zowel ouders als verpleegkundigen gebruiksonvriendelijk. Als wij een meerling op de afdeling hebben, moeten we noodgedwongen met twee en soms zelfs met drie afzonderlijke e-mailadressen accounts aanmaken. Er zijn veel slimmere systemen op de markt.”

Zo’n modern systeem biedt allerlei bijkomende opties, legt Sander uit. “Er zit bijvoorbeeld een dagboekfunctie op, waarmee ouders de voor hen belangrijke momenten kunnen vastleggen. Na het verblijf krijgen ze dan automatisch een mooi digitaal verslag. Voor ons wordt de bediening van het systeem makkelijker. Ook wordt met de nieuwe software de privacy van medewerkers beter gewaarborgd.” Maar vooral belangrijk vindt Sander dat de beeldkwaliteit beter wordt en dat de baby meer beeldvullend te zien zal zijn, doordat de camera op de couveuse of het bed zit.

Een nieuw camerasysteem met toebehoren is geen noodzaak om goede en veilige zorg te bieden. Het is een extraatje en het kan daarom niet worden betaald uit het gewone zorgbudget. “Een deel van de investering hebben we al uit schenkingen bij elkaar”, vertelt Sander. “Met de opbrengst van de DrechtStadLoop erbij, zouden we de hele aanschaf kunnen doen en van start kunnen! Daar zijn we dus heel blij mee.” Sander heeft uit dankbaarheid alvast besloten om dit jaar zelf niet in te schrijven voor de 10 kilometer tijdens de DrechtStadLoop, maar nu voor de halve marathon te gaan! 

De Drechtstadloop steunt dit lokale doel van harte. Help je mee om ouders extra dichtbij hun kind te laten zijn?

Als loper kun je bijdragen om een beter perspectief te bieden door bij jouw inschrijving een donatie te doen. Dat kan op vijf manieren:
1. Doneer tijdens het inschrijven.
2. Je kunt met een team van vier tot zes personen meedoen aan de 5 en 10 km bedrijvenlopen.
3. Doneer een bedrag aan Geef.nl.
4. Meld je aan als teamlid bij Geef.nl. Hier maak je een eigen actie aan, schrijf eenmalig een motiverende tekst. Deel jouw actie met familieleden, buren, kennissen en collega’s en haal zo geld op voor ons goede doel. Mocht je het hoogste bedrag van ons goede doel binnenhalen, dan word je door Runnersworld Dordrecht beloond met een paar loopschoenen naar keuze.
5. Medaillegraveren.com graveert jouw naam, tijd en/of afstand in de DrechtStadLoop medaille van Bouman Sportprijzen. De kosten zijn €5,- (pinnen/contant), waarvan medaillegraveren.com per gegraveerde medaille €0,50 schenkt aan het goede doel van de DrechtStadLoop.