Ons goede doel

Ons goede doel

Vanaf de allereerste DrechtStadLoop heeft de organisatie aandacht gehad voor het sociale aspect. Elk jaar kiezen we in overleg met de Vriendenfonds van het Albert Schweitzer Ziekenhuis een nieuw goed doel.

De opbrengst van de DrechtStadLoop 2022 gaat naar het onderzoek van Long Covid.

Sportieve lopers, help mensen met Long Covid weer op de been! 

Sinds begin 2020 worden we allemaal beheerst door het coronavirus. Sommige mensen kregen COVID-19 en merkten daar weinig van. Anderen werden erg ziek, maar herstelden goed. Een kleinere groep werd misschien niet heel ziek, maar bleef klachten houden van onder meer ernstige vermoeidheid, benauwdheid en concentratieverlies. Dit kan maanden en zelfs jaren aanhouden en maakt het leven, werken en recreëren van deze patiënten erg zwaar. Daarom is meer aandacht nodig voor de oorzaak en behandeling van Long (langdurig) Covid (ook wel Post Covid), zoals we deze ziekte inmiddels noemen.

In het Albert Schweitzer ziekenhuis is hiervoor een polikliniek opgezet. Onder anderen sportarts Frank Loeffen helpt patiënten daar om hun kracht en energie terug te winnen. Loeffen: “Om betere behandeling mogelijk te maken en onderzoeksdata te verzamelen, hebben we speciale apparatuur nodig voor het meten van inspanningsvermogen. Het zou geweldig zijn als de fitte, sportieve deelnemers aan de DrechtStadLoop deze aanschaf mede mogelijk maken. Zo helpen we samen de honderden mensen in onze regio die veelal in stilte langdurig lijden onder de gevolgen van corona. Dan verbroedert de sport echt!” 

De Drechtstadloop steunt dit lokale doel van harte. Laten we met onze extra donaties mensen met Long Covid samen weer op de been brengen!

Als loper kun je bijdragen om een beter perspectief te bieden door bij jouw inschrijving een donatie te doen. Dat kan op vijf manieren:
1. Doneer een bedrag via Support & Donate.
2. Tijdens het inschrijven kun je gelijk een doneren.
3. Je kunt met een team van vier tot zes personen meedoen aan de 5 of 10 km bedrijvenlopen.
4. Maak een eigen sponsoractie aan op Support & Donate. Hier kunnen familieleden, buren, kennissen of collega’s een donatie doen. Diegene die het meeste sponsorgeld binnenhaalt, wordt door Runnersworld Dordrecht beloond met een paar loopschoenen naar keuze.
5. Medaillegraveren.com graveert jouw naam, tijd en/of afstand in de DrechtStadLoop medaille van Bouman Sportprijzen. De kosten zijn €5,- (pinnen/contant), waarvan medaillegraveren.com per gegraveerde medaille €0,50 schenkt aan het goede doel van de DrechtStadlLoop.

https://www.ad.nl/gezond/speciale-kliniek-nodig-voor-langdurige-klachten-na-corona

https://www.asz.nl/nieuws/nieuwsberichten/2022/8/30696/ Opbrengst DrechtStadLoop van 6 november is voor Post-Covid-zorg.

https://www.rtvdordrecht.nl/nieuws/uitgelicht/te-weinig-kennis-over-long-covid-het-is-niet-zichtbaar-en-dat-is-frustrerend