Ons goede doel

Ons goede doel

Vanaf de allereerste DrechtStadLoop heeft de organisatie aandacht gehad voor het sociale aspect. Elk jaar kiezen we in overleg met de Vriendenfonds van het Albert Schweitzer Ziekenhuis een nieuw goed doel.

De opbrengst van de DrechtStadLoop 2021 komt ten goede aan onderzoek van Primair Progressieve Multiple Sclerose (PPMS). Deze vrij zeldzame vorm van MS uit zich door vermoeidheid, invaliditeit en geheugenverlies, waardoor er hoge zorgkosten mee gemoeid zijn. Het Albert Schweitzer Ziekenhuis en het Erasmus MC hebben in juni 2020 een gezamenlijk onderzoek gestart naar de oorzaken van deze ziekte, met als doel een behandeling te vinden waardoor verlies van kwaliteit van leven beperkt kan blijven. Voor een betrouwbaar resultaat moeten veel patiënten deelnemen aan dit onderzoek. Gelukkig zijn er inmiddels al veel aanmeldingen, maar dat maakt het onderzoek duur. Het vriendenfonds van het Albert Schweitzer Ziekenhuis stelt dat een extra bijdrage uit de DrechtStadLoop het leven van veel PPMS-patiënten kan verbeteren.

Als loper kun je bijdragen om deze MS-patiënten een beter perspectief te bieden door bij jouw inschrijving een donatie te doen aan het Vriendenfonds. Dat kan op drie manieren:

  • Bij jouw inschrijving kun je direct een bedrag doneren.
  • Je kunt met een team van vier tot zes personen meedoen aan de 5 of 10 km bedrijvenlopen.
  • Je kunt een persoonlijke sponsorpagina openen via Support & Donate. Hier kunnen familieleden, buren, kennissen of collega’s een donatie doen. Wie individueel het meeste sponsorgeld binnenhaalt, wordt door Runnersworld Dordrecht beloond met een paar loopschoenen naar keuze.