Zoomer Makelaardij

10 km prestatieloop

aangepast 16 juni 2024

Deze loop is mede mogelijk gemaakt door Zoomer Makelaardij, tevens organisator van de Zoomer Wantijrun.

De 10 km Zoomer Makelaardij prestatieloop heeft de start en finish op het Statenplein, het marktplein. Bij het uitlopen van de historische binnenstad loop je langs de molen Kyck over den Dyck. Over de dijken loop je langs onder water gezette en bebouwde polders. Je volgt het Wantij over de Prinses Amaliabrug en langs het Wantijpark keer je via de Noordendijk terug het centrum in.

ParcourS

Het parcours in de stad is grotendeels verkeersvrij. Dit wordt verzorgd door de politie, handhaving en verkeersregelaars. Het parcours is deels gemarkeerd met dranghekken, pylonen en afzetlint. Bij calamiteiten kunnen de hulpdiensten gebruik maken van het parcours. 

Gezamenlijke start 5 & 10 km

De 5 en 10 km-lopen gaan gezamenlijk van start. De parcoursen splitsen zich op de kruising Noordendijk/Baden-Powelllaan: De 5 km-lopers slaan links af de Baden-Powelllaan in. De 10 km-lopers gaan rechtdoor over de Noordendijk. 

Let op!

Snelle 5 km-atleten kunnen op de terugweg op de Noordendijk langzame 10 km-starters tegemoet lopen. Op de terugweg over de Noordendijk, komen de parcoursen van de 5 en 10 km weer samen. 
Eindtijd 17:00 u.

Geef ruimte aan snelle lopers en blijf rechts lopen

Het parcours van de 5 km bedrijvenloop is gelijk aan dat van de individuele 5 km Dental Clinics prestatieloop en het parcours van de 10 km bedrijvenloop is gelijk aan dat van de individuele 10 km Zoomer Makelaardij prestatieloop.

Bijzonderheden